Θαλασσινά
Τα θαλασσινά αποτελούν φυσικές πηγές βιταμινών και μετάλλων, με τις βιταμίνες συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη D να πρωταγωνιστούν ανάμεσά τους. Οι βιταμίνες αυτές έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την παραγωγή ενέργειας, τη συγκέντρωση, την υγεία των οστών, ακόμη και την ομορφιά. Κάποια ψάρια, μάλιστα, όπως ο σολομός, περιέχουν και βιταμίνη Α, που βοηθά στην προστασία της όρασης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ πλούσια σε βιταμίνη D είναι οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο σολομός, ο τόνος, το χέλι, η πέστροφα.
Προωθούν τη υγεία της καρδιάς
Με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη τα θαλασσινά έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Σε αυτά προσθέστε και τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3, τα καλά αυτά λιπαρά, και έχετε άλλον ένα σύμμαχο για την υγεία της καρδιάς σας. Σύμφωνα με μελέτες, τα καλά αυτά λιπαρά παίζουν ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως αρρυθμιών, εγκεφαλικών και εμφραγμάτων. Αν και πολλοί προτιμούν να λαμβάνουν την απαραίτητη δόση από συμπληρώματα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών είναι προτιμότερη.
Προωθούν τη υγεία της καρδιάς
Με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη τα θαλασσινά έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Σε αυτά προσθέστε και τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3, τα καλά αυτά λιπαρά, και έχετε άλλον ένα σύμμαχο για την υγεία της καρδιάς σας. Σύμφωνα με μελέτες, τα καλά αυτά λιπαρά παίζουν ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως αρρυθμιών, εγκεφαλικών και εμφραγμάτων. Αν και πολλοί προτιμούν να λαμβάνουν την απαραίτητη δόση από συμπληρώματα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών είναι προτιμότερη.